DE SCHRIJVER

ARJAN VAN DER SLUIS

 

"Ik ben opgegroeid in een warm gezin met een vader, moeder en twee broertjes. Al vrij vroeg wist ik dat ik zelf ook vader wilde worden. Wetende dat dit een lange en moeilijke weg zou gaan worden. Op een dag kwam de moeder van mijn dochter in mijn leven en ze liet mijn wens om vader te worden in vervulling gaan. Dit wordt ook wel draagmoederschap genoemd. Inmiddels voed ik mijn dochter al een aantal jaren liefdevol alleen op. Haar moeder geniet van een afstandje mee.

 

In alle vroegte maak ik haar ontbijt klaar, pak ik haar tas in en fietsen we samen naar school. Een dikke afscheidskus en ik ga snel door naar mijn werk. Dagelijkse routine.

Mijn dochter groeit op in een modern gezin, dat wil zeggen niet met een vader en een moeder maar alleen een vader die voor haar zorgt. Met alle liefde is het mijn taak om haar te beschermen en vooral te laten genieten van een onbezorgde jeugd.

 

Voor mijn dochter en eigenlijk voor iedereen die zich herkent in het verhaal heb ik Helden van de Regenboog geschreven. In het boek draait het allemaal om diversiteit. Diversiteit zijn alle denkbare verschillen tussen mensen. Denk bijvoorbeeld aan leeftijd, geslacht of huidskleur. Iedereen is anders. Vandaag de dag moet het niet uitmaken waar je vandaan komt of hoe je eruit ziet. Of je nu opgroeit in een gezin met een vader en een moeder, twee vaders, twee moeders, adoptieouders of misschien zijn je ouders wel gescheiden.

Ik hoop dat kinderen zich kunnen herkennen in Lilli, Morris, Bloem, Noah en Rayan en in hun positieve krachten. Misschien herken jij wel je klasgenootjes in de helden van de Regenboog? Iedereen heeft namelijk een eigen verhaal, leer dat verhaal eerst kennen voordat je een mening gaat vormen en onthoud vooral… we zijn allemaal gelijk!"

 

Instagram Arjan van der Sluis