Lilli

Lilli is een meisje met pit en tevens de jongste held van de Regenboog. Ze heeft een eigen willetje en zegt wat ze denkt. Maar onder dat pittige karaktertje zit een groot hart en staat ze altijd voor een ander klaar.

Lilli woont samen met haar twee vaders. De vaders van Lilli hadden een grote kinderwens en met de komst van Lilli is hun wens uitgekomen. De moeder van Lilli, een bekende van haar vaders, wilde graag dat geluk met hen delen. Het was een bewuste en liefdevolle keuze om deze wens te vervullen.

Lilli is geboren in het ziekenhuis verderop in de stad. De vaders van Lilli waren bij haar geboorte . Het was een bijzonder moment!

De moeder van Lilli voedt haar niet op maar geniet van een afstandje mee. Dit alles heet draagmoeder-schap. Voor Lilli is haar moeder een speciale mama.

 

Liefde kan ontstaan als je iemand heel erg lief vindt. Als je blij van iemand wordt en kriebeltjes in je buik krijgt. Liefde is er in heel veel soorten en maten. Want zeg nou zelf als je iemand echt heel erg leuk vind, gaat je hart toch ook sneller kloppen?

 

Het rode hart symboliseert de liefde, de superkracht van Lilli.

Er is al een eeuwenlange legende van een engel die met zijn pijlen mensen verliefd kon laten worden op elkaar. Deze engel werd Cupido genoemd en staat net als een rood hart symbool voor de liefde. Wanneer Lilli zich concentreert op haar bedeltje verschijnen er twee grote witte vleugels op haar rug die haar doen laten vliegen. Maar als Lilli zich nog harder concentreert verschijnt er ook een boog met hartenpijlen. Hiermee kan ze haar pijlen richten op mensen die gemeen of boos zijn of mensen die ruzie hebben met elkaar. De liefdesstof die uit de pijlen komt zorgt er weer voor dat je hart zich weer vult met liefde.

 

Bekijk hier een verhaal over hoe het is om op te groeien in een Regenbooggezin.


 

 

Morris

Morris woont bij Lilli in de straat. Samen met zijn jongere zusje en moeder woont hij schuin tegenover het huis van Lilli. Ze kunnen het goed met elkaar vinden. Morris heeft het gevoel dat hij voor zijn zusje en moeder moet zorgen en daardoor vergeet hij zelf weleens te genieten. Net als Lilli heeft Morris een stoere buitenkant maar daarachter schuilt een hele lieve jongen. De ouders van Morris zijn nog niet zo lang geleden uit elkaar gegaan. De liefde tussen zijn vader en moeder was gedoofd en ze hadden samen besloten dat het beter was uit elkaar te gaan. Morris vindt het moeilijk hier mee om te gaan. Hij moet ook erg wennen aan de situatie. Morris is bij zijn moeder blijven wonen maar gaat om het weekend naar zijn vader, waar hij ook een eigen slaapkamer heeft. Tijdens het verhaal komt Morris erachter dat ondanks dat zijn ouders gescheiden zijn en niet meer bij elkaar wonen, hij erg blij is dat zijn moeder en vader er voor hem zijn.

 

Vreugde of blijdschap is een positieve emotie die iemand kan hebben wanneer hij blij is met zichzelf of zijn omgeving. Je ervaart dan geen zorgen. Ze zeggen ook wel eens dat je dan 'in de wolken bent'.

 

Net als een wolk kan Morris zich oplossen tot niemand hem meer kan zien. Hij heeft namelijk de kracht om onzichtbaar te worden. Hierdoor kan hij onopgemerkt van alles doen. Zoals iemand afluisteren. Wat zou jij doen als je onzichtbaar kon worden?

 

Praten, lachen, klagen of huilen omdat je ouders gescheiden zijn kan bij Villa Pinedo. Dit kan op het forum of één op één door te chatten met een Buddy. De Buddy's zaten in dezelfde situatie als jij en hebben dus heel veel wijze raad voor je. Klik hier om naar de website van Villa Pinedo te gaan.

 

Klik hier om te zien hoe het voor kinderen is om gescheiden ouders en twee huizen te hebben.


 

 

Bloem

Bloem is een gevoelig en verlegen meisje. Voordat ze haar nieuwe vrienden leerde kennen, speelde ze niet veel met haar klasgenootjes. Bloem komt oorspronkelijk uit Azië, het grootste werelddeel op Aarde. Toen Bloem nog heel klein was is ze geadopteerd. De biologische ouders zagen geen andere keus en wilden dat Bloem een gelukkig leven zou krijgen wat ze haar helaas zelf niet konden geven. In het land waar Bloem vandaan komt was er zelfs een regel waar je als ouders maar één kind mocht hebben. Kwam er een tweede kind bij dan was dat strafbaar. Bloem zelf kan er niet veel meer van herinneren. Ze heeft het nu heel erg fijn bij haar ouders in Nederland. Ze is de jongste in het gezin want Bloem heeft nog twee oudere broers waar ze erg trots op is.

 

Trots is een gevoel wat iemand zelfvertrouwen en blijdschap geeft. Vaak ben je trots op iets wat je goed kan of hebt gedaan. Dat maakt je 'zo trots als een pauw'.

 

Iets wat kenmerkend is voor een pauw is zijn grote verenkleed met mooie kleurrijke veren. Normaal gesproken hebben bij deze dieren alleen de mannetjes deze mooie gekleurde veren. Ze willen hiermee indruk maken op de vrouwtjes. Maar in dit verhaal maakt Bloem indruk met deze superkracht. Ze kan zich veranderen in dit prachtige dier. Haar armen worden vleugels waarmee ze door de lucht kan zweven en met haar lange kleurrijke staart kan ze een grote windhoos veroorzaken om zo de vijand op afstand te houden. Haar staart biedt haar ook bescherming!

 

Ben jij net als Bloem geadopteerd of ken je iemand die bij adoptieouders opgroeit en vind je het leuk om meer informatie te vinden hierover? Klik dan hier


 

 

NOAH

Noah is een vrolijke en sportieve jongen. Hij zit op voetbal en speelt graag buiten. Noah woont samen met zijn broertje bij zijn twee mama´s. Net als de vaders van Lilli, hadden de moeders van Noah een sterke kinderwens. Noah en zijn broertje hebben dezelfde anonieme vader. De vader heeft er bewust voor gekozen om niet een rol in het leven van Noah en zijn broertje te spelen. Noah krijgt net als Lilli vragen van zijn klasgenootjes. Dat begrijpt hij ook wel, al vindt hij het ook weleens lastig om er over te praten. Noah is erg gelukkig met zijn moeders.

 

Geluk betekent dat je erg tevreden bent met je huidige leefomstandigheden. Je bent dan vaak vrolijk en ontspannen. Het klavertje vier staat symbool voor geluk. Klavertjes vier bestaan uit vier gelijke blaadjes die staan voor de perfecte eenheid en mocht je er één tegenkomen dan ben je een enorme bofkont, want ze zijn moeilijk te vinden!

Noah kan met zijn superkrachten controle krijgen over planten, bomen en eigenlijk alles wat uit de aarde groeit. Planten laten groeien, een aardbeving veroorzaken, Noah hoeft zich maar te concentreren en de natuur doet zijn werk.

Alles wat je aandacht geeft groeit !

 

Wil jij meer informatie over hoe het is om op te groeien met twee moeders? Klik dan hier en lees de verhalen van de kinderen zelf.


 

 

RAYAN

Rayan is de oudste van de vijf helden en met zijn rustige en zachte karakter heeft hij een fijne werking op de groep. In het jonge leven van Rayan heeft hij wel al veel meegemaakt. Hij is geboren in het werelddeel Afrika. In zijn land heerst veel armoede en droogte maar ook een jarenlange oorlog. Enkele jaren geleden zijn de ouders met de broer en zus van Rayan uit hun thuisland gevlucht. Het was een lange en zware reis. Rayan en zijn familie zijn door de woestijn gelopen en later met mensensmokkelaars via een vrachtwagen naar de haven gebracht. Met heel veel andere mensen in een rubberen boot bereikten ze na een urenlange barre tocht Europa. Hier kwam Rayan met zijn familie terecht in een asielzoekerscentrum. Ze leefden met heel veel andere mensen die ook gevlucht waren. Na een tijdje heeft de familie van Rayan een verblijfsvergunning gekregen en wonen ze inmiddels in een gezellig rijtjeshuis in de buurt van de school. Rayan heeft altijd hoop gehouden op een betere toekomst voor hem en zijn familie.

 

Hoop is eigenlijk de gedachte dat er ooit iets gaat gebeuren wat je erg graag wilt.

Blijf hoop houden wordt er dan ook wel gezegd. Het bekendste symbool voor hoop is het anker. Een bekend verhaal hierachter komt van heel lang geleden uit de scheepsvaart. Het anker was namelijk de enige hoop voor een schip dat tijdens noodweer in een storm terecht kwam.

Een anker is vaak met een stalen ketting aan een schip verbonden.

 

'Zo sterk als staal' dat is de superkracht die Rayan heeft gekregen. Net als een anker kan hij zich vastzetten in de grond zodat er geen beweging meer in hem te krijgen is. Als twee stalen, krachtige, kabels kan hij zijn armen meters ver uitstrekken.

 

Helaas zijn er veel kinderen die hun geboorteland moeten verlaten omdat het niet veilig is. Herken jij jezelf of iemand anders in Rayan ? Wil je misschien weten hoe het er in een asielzoekerscentrum aan toe gaat? Klik dan hier 


 

Vragen

Misschien heb je nog een andere vraag of zou je ergens meer over willen weten?

Neem dan gerust eens een kijkje op de volgende websites speciaal voor kinderen!

 

Klik hier als je bijvoorbeeld vragen hebt over pesten, of juist over vriendschappen en relaties.

Maar misschien ben je gewoon benieuwd naar wat iemand anders zou doen als hij of zij in jouw schoenen stond: klik dan hier. En zie hoe kinderen met een raar, moeilijk of grappig probleem hulp krijgen van andere kinderen om hun probleem te lijf te gaan.